Tehtävien osoittamisen toiminnallisuuden avulla opettaja voi antaa tehtäviä oppijalle kotitehtäväksi tai tuntitehtävänä. Tehtäviä voi antaa ryhmälle tai yksittäiselle oppijalle.
Saimme tehtävien osoittamisen käyttöön vinkkejä eräältä lukion englannin opettajalta, joka kertoo käyttävänsä tehtävien osoittamista lähes joka oppitunti.
”Olen käyttänyt tehtävien osoittamista melkein joka tunti. Yleensä laitan tehtäväpaketin opiskelijoille vasta, kun yhteiset asiat on käyty, muuten alkavat näpytellä tehtäviä eivätkä malta kuunnella”, opettaja kertoo.
- Laitan yleensä tunnin tehtäväpakettiin kaikki tunnilla tehdyt tehtävät myös ne, jotka on tehty alkutunnista ennen tehtäväpaketin asettamista, jotta poissaolijat näkevät, mitä on tehty. Ei tarvitse erikseen Wilmassa ilmoitella.
- Lisätehtävät tai esim. kertaustehtävät kokeeseen voi laittaa omaksi paketikseen. Tehtäväpakettiin voi laittaa esimerkiksi kaikki itsenäisen suorituksen tehtävät kerralla ja näkee helposti, onko kaikki tehty.
- Abikurssilla tein tehtäväpaketin viikoksi kerrallaan. Kielioppiasioita kerrattiin yhdessä tunnin alussa ja kaikki saivat edetä sitten omaan tahtiin muiden tehtävien kanssa.
- Paketteja pystyy lähettämään joko koko ryhmälle tai valituille oppilaille eli periaatteessa voi eriyttää jo tehtäviä antaessa. Minä lähetän yleensä kaikille saman peruspaketin ja käyn sitten antamassa nopeille lisätehtäviä, jotka eivät tule pakettiin.
Tehtävien osoittamiseen uusia toiminnallisuuksia: tutustu täällä!
Lue ohjeet tehtävien osoittamisen toiminnallisuuteen täällä.